Isabelle Beernaert komt met 'La Dame En Noir' naar Capitole Gent en Stadsschouwburg Antwerpen.

Een nieuw hoofdstuk voor Isabelle Beernaert met La Dame En Noir

30.09.2024

Het is nu ruim 1,5 jaar na haar borstkanker-diagnose en Isabelle maakt het eindelijk weer goed. Met haar nieuwste productie maakt ze een straffe comeback en gunt ze zichzelf het geluk om eindelijk weer eens het podium te mogen betreden als performer.

Als een ware feniks herrijst ze uit haar as.

La Dame En Noir is als een herbronning op haar artistieke pad als theaterproducente en choreografe. Het voelt aan als een wedergeboorte die voortvloeide uit de enerverende ontdekkingen van de afgelopen 2 jaar. De diagnose, en de ontdekking dat haar grootvader niet haar biologische grootvader is. Deze 2 openbaringen heeft ze omarmd en meegenomen als inspiratie voor haar nieuwste creatie die afgelopen seizoen al 6 keer speelde om warm te draaien voor dit seizoen.

Het Vlaamse publiek werd aangenaam verrast door deze onverwachte wending, wat zorgde voor intense momenten in de theaterzalen. Na afloop van elke voorstelling werd de cast tijdens het slotapplaus beloond met een overweldigend applaus. Hier en daar werden tranen weggeveegd, terwijl geliefden en vrienden, arm in arm, meedansten en elkaar omhelsden tijdens de laatste muzieknoten die door de zaal klonken tijdens de aftiteling.

De productie "La Dame en Noir" heeft de tijd gekregen om te rijpen. De voorstelling is verder verfijnd en zal binnenkort op 3 november 2024 van start gaan in Antwerpen, met een nog krachtigere cast. Een van de nieuwe toevoegingen is de hereniging met Vlaamse danseres Manuella Verzwyvel. Isabelle Beernaert en Manuella hebben eerder samengewerkt aan diverse producties van Isabelle, maar ze zijn vooral bekend van hun deelname aan het populaire tv-programma *So You Think You Can Dance*.

Dit seizoen sloot ook een nieuwe Taiko-speelster aan bij het gezelschap: Marit Oudshoorn uit Nederland. Ze is opgegroeid met Taiko als dochter van een beroemd speler van Nederlands bekendste Taiko-ensemble, Circle Percussions.

Met deze twee sterke toevoegingen belooft het stuk een nog diepere ervaring te worden, zowel qua dans als muzikaliteit. Isabelle kijkt ernaar uit om het publiek opnieuw te ontmoeten in de theaters en haar bijzondere werk met het publiek te mogen delen.

Terug naar overzicht

Schrijf je in en ontvang onze nieuwsbrief