Bezoekers Sportpaleis en Lotto Arena parkeren gratis op drie nieuwe P&R's.

Bezoekers Sportpaleis en Lotto Arena parkeren gratis op nieuwe P&R's

30.09.2024

Bezoekers van het Sportpaleis en de Lotto Arena kunnen dankzij het combiticket al jaren gratis gebruikmaken van de metro, trams en bussen van De Lijn. Voortaan komt daar ook bij dat zij gratis kunnen parkeren op P+R Linkeroever, P+R Luchtbal en P+R Merksem.

Men kan er makkelijk, veilig en nu dus ook gratis de auto achterlaten om de laatste kilometers met de tram, bus of (elektrische) deelfiets af te leggen. Het volstaat om in het Sportpaleis of Lotto Arena een QR-code te scannen en vervolgens de nummerplaat in te voeren. Die nummerplaat wordt bij het buitenrijden van de P&R automatisch herkend.

De drie P&R's zijn goed voor bijna 4.000 extra parkeerplaatsen in de rand van de stad. De parkeertorens zijn uitgerust met elektrische laadpalen, beveiligde fietsenstallingen, stations met deelfietsen én een directe aansluiting op de tram.

Een rechtstreekse tramrit brengt je tot aan de voordeur van het Sportpaleis of Lotto Arena. Sinds 2008 kon het aandeel duurzame verplaatsingen naar de zaal van 17% naar 56% worden opgevoerd. Dit nieuwe initiatief moet dat cijfer over de 60 % tillen.

Terug naar overzicht

Schrijf je in en ontvang onze nieuwsbrief