Park & Ride

Kom je met de auto naar Antwerpen, dan raden we je aan om niet tot aan het Sportpaleis te rijden maar je auto in de rand van de stad op een P+R (Park & Ride) te parkeren en daar een tram of bus van De Lijn te nemen.

Vanuit het westen

- P+R Zwijndrecht/Melsele (reistijd tram: 24 minuten)
- P+R Blancefloerlaan of in de straat zelf (15 minuten)
- P+R Frederik van Eedenplein (12 minuten)

Neem hier tram 3 richting Merksem (halte Sport) of tram 5 richting Wijnegem (halte Sportpaleis).

Opgelet als je voor 19.00 uur op Linkeroever parkeert: het Frederik van Eedenplein, Thonetlaan en Beatrijslaan zijn van maandag t/m zaterdag van 9.00 tot 19.00 uur zones waar betalend parkeren geldt. De achterliggende straten, waaronder een groot deel van de Blancefloerlaan, zijn blauwe zone waar van maandag t/m zaterdag van 9 tot 19 uur het schijfparkeren van toepassing is. Parkeren op de P+R Melsele of aan de P+R Blancefloerlaan is gratis.

Vanuit het zuiden

- P+R Olympiade komende van de A12: afrit 13 (Antwerpen Zuid/Hoboken/Wilrijk), houd rechts aan en rijd rechts de P+R op (betalend, maar de eerste 12 uur GRATIS parkeren)

Neem hier tram 6 richting Luchtbal (halte Sport). Deze lijn loopt haast volledig gelijk met lijn 2 die vanuit Hoboken richting Merksem gaat.

Vanuit het noorden

- P+R Keizershoek ter hoogte van de Carrefour in Merksem

Neem tram 3 richting Zwijndrecht of tram 2 richting Hoboken tot halte Sport (11 minuten).

- P+R Luchtbal komende via de A12 uit het noorden: afrit 16 (Ekeren), voeg in op de Noorderlaan en parkeer 3,7 km verderop op de P+R aan je rechterkant, naast Kinepolis. Bij drukte op de Noorderlaan ook bereikbaar via de Korte Wielenstraat en de Vosseschijnstraat.

Neem hier tram 6 richting Olympiade tot halte Sport.

Vanuit het oosten

- P+R Bosuil ter hoogte van het stadion Bosuil in Deurne op de Alfons Schneiderlaan.
Pas op: op wedstrijddagen van RAFC kan deze parking niet gebruikt worden!

Neem op de Ter Heydelaan tram 5 richting Antwerpen P+R Linkeroever tot de halte Sportpaleis ter hoogte van Ten Eekhove. Ook de volgende halte Schijnpoort ligt op wandelafstand.

- Vanuit richting Wijnegem: parkeer op het openbaar domein.
Let op: parkeer NIET op de parking van Wijnegem Shopping Center, want deze wordt afgesloten na sluitingstijd van de winkels!

Neem tram 5 aan de haltes in Wijnegem (Fortveld, Schijnbeemden, Shopping Center) of die in Deurne (Ertbrugge, Havik, Ruggeveld en Frans Van Dijck). Opgelet: aan Wijnegem Fortveld vertrekt ook tram 10, maar die rijdt vanaf halte Ruggeveld richting Deurne Rivierenhof, dus NIET naar het Sportpaleis.