https://dam.beatvenues.be/12becebc-ce88-4f3c-844b-fed0588ae8fb/dxdam/3a/3a711480-7292-420f-a3c9-590463a5cd93/night-of-the-proms-summer-news-1440x450.jpg

Succesvolle zomerse editie Night of the Proms in Koksijde

Gepubliceerd op ma 01.08.2022

Koksijde was vorige week voor de derde keer het prachtige decor voor de Night of the Proms Summer Edition. Katrina (bekend van Katrina & The Waves), Metejoor, Umberto Tozzi (op donderdag), Mama’s Jasje (op vrijdag), Natalia, Kate Ryan en Bart Peeters zorgden samen met het Antwerp Philharmonic Orchestra onder leiding van de Braziliaanse dirigente Alexandra Arrieche voor twee schitterende concertavonden.

Night of the Proms Summer Edition - de zomerse uitgave van de Antwerpse Night of the Proms in het najaar - tekende dit jaar opnieuw voor twee uitverkochte concertavonden op het kerkplein voor de Onze-Lieve-Vrouw ter Duinenkerk in Koksijde. Bijna 13.000 mensen genoten er van de combinatie van klassiek en pop.

“Na de eerste avond stond de telefoon in Koksijde roodgloeiend en hebben we voor de tweede concertavond een beperkt aantal extra zitplaatsen gecreëerd”, vertelt Peter Bruneel, eventmanager van gemeente Koksijde.

“Het enthousiaste publiek, onze prachtige artiesten, de uitstekende sfeer op het plein... alles was perfect", zegt Jan Vereecke van Night of the Proms. "We hebben met veel mensen naar deze derde editie toegewerkt en het is dan ook fantastisch om te zien dat het publiek van elke seconde geniet en helemaal opgaat in de muziek en de sfeer. We zijn de gemeente Koksijde dankbaar om dit samen met hen te kunnen waarmaken."

Na deze grandioze concertavonden is het aftellen naar Night of the Proms dit najaar in het Sportpaleis op 18 en 19 november. Hier staan oa. Axelle Red, Kool and the Gang, Amy Macdonald, Nik Kershaw, Metejoor en YolanDa Brown op de affiche.