https://content-eu-8.content-cms.com/12becebc-ce88-4f3c-844b-fed0588ae8fb/dxdam/d1/d175a8a9-c8f3-4d30-aa6b-1c6a69a9b4b6/20220513-VN-yungblud12-1200x500.jpg

Nieuw jaar, nieuwe muziek!

Gepubliceerd op do 13.01.2022

Dat 2022 een jaar vol muzikale hoogtepunten wordt, staat nu al vast. Heel wat artiesten werken momenteel hard aan een nieuwe plaat en staan te popelen om hun nieuwe muziek op de wereld los te laten. 

Yungblud is momenteel bezig aan zijn derde plaat én hij heeft zelfs al een vierde album in de pijplijn. Hardwerkende jongen, die Yungblud. “Dit is de persoonlijkste muziek die ik ooit heb geschreven”, zegt hij. “Ik moet de dingen gewoon benoemen zoals ze zijn: volledig ongecensureerd en totaal buitensporig.” De zanger laat ook weten dat hij een grote fan is van Willow Smith en Girl in Red. Dat levert ongetwijfeld knallende samenwerkingen op. To be continued! 
Om de Britse rocktornado live aan het werk te zien, moet je op 13 mei 2022 in Vorst Nationaal zijn.

-----

Is er een nieuw album van Green Day op komst? Fans denken (en hopen) alvast van wel. Vorige maand deelde de band nog een korte video van een opnamesessie in een studio in Londen. Vorige week volgde een nieuwe, mysterieuze video, die eindigt met het getal 1972, het geboortejaar van de bandleden. Een nieuw album ter ere van hun vijftigste verjaardag? Bring it on!
Misschien brengt Green Day wel een nieuw nummer tijdens The Hella Mega Tour op 21 juni 2022 in het Sportpaleis…

-----

Ook The Chainsmokers komen binnenkort met nieuwe muziek. In een negen seconden durende video op sociale media kondigde het Amerikaanse dj-duo donderdag de komst van een nieuwe single aan, High. ‘Who’s ready?’ klonk het kort maar krachtig. De hashtag #TCS4 verwijst naar een vierde album. Wanneer dat uitkomt, is nog niet zeker. Wat wél zeker is, is dat jij hen op 27 april 2022 live kan zien in Vorst Nationaal.

-----

Na twintig (!) jaar brengt Ludovico Einaudi opnieuw een solo pianoalbum uit. De componist, die de soundtracks voor films als ‘Les Intouchables’ en ‘Nomadland’ schreef, liet zich door de lockdowns inspireren voor het album ‘Underwater’, een metafoor voor een dimensie die geen invloed krijgt van buitenaf. ‘Underwater’ verschijnt op 21 januari. Op 5 maart treedt Ludovico Einaudi op in Capitole Gent.

-----

Douglas Firs heeft net een nieuwe single uit. ‘I Could Fall In Love With You’ komt uit het fel gewaardeerde album 'Heart of a Mother'. Singer-songwriter Gertjan Van Hellemont- aka Douglas Firs - speelde afgelopen zomer nog het voorprogramma van Het Zesde Metaal in de Proximus Pop-Up Arena.

-----

Maksim Stojanac, Vince uit #LikeMe, treedt in de voetsporen van z’n collega’s Pommelien en Camille. Hij brengt nu ook z’n eigen muziek uit. Zijn eerste single ‘Vechten voor je’ is nu overal te beluisteren. #LikeMe-fans kunnen deze week hun hartje ophalen, want het derde seizoen van de populaire reeks ging deze week van start. En wie daar nog niet genoeg aan heeft, kan de kast van #LikeMe ook live aan het werk zien, op 9 april 2022 in het Sportpaleis en op 12 augustus 2022 in de Proximus Pop-up Arena.