Kinderen jonger dan 12 jaar verplicht begeleid

Gepubliceerd op ma 27.02.2023

Naar aanleiding van het concert van de populaire Italiaanse band Måneskin in Vorst Nationaal werden ouders er via e-mail aan herinnerd dat kinderen jonger dan 12 jaar enkel onder begeleiding van een meerderjarige de concertzaal binnen kunnen.

"Het gaat hier geenszins om een nieuwe maatregel", bevestigt Birgit Ketele, communicatiemanager bij be•at. "Op basis van een risicoanalyse bekijken we of bijkomende communicatie naar minderjarigen een noodzaak is. In het geval van de concerten van Måneskin vonden we het raadzaam om ouders te wijzen op hun verantwoordelijkheid. Vanzelfsprekend blijven minderjarige concertbezoekers meer dan welkom, alleen is het voor hun veiligheid van belang dat zij worden begeleid."

Aan ouders die desondanks hun minderjarige kinderen toelating geven het concert bij te wonen, wordt gevraagd om het formulier 'Aanvaarding ouderlijke verantwoordelijkheid' in te vullen, te handtekenen en mee te geven op de dag van het concert. Be•at raadt ouders en begeleiders bovendien af om hun kinderen 's ochtends al aan de zaal af te zetten. "Het is onbegonnen werk om vroege bezoekers te faciliteren", aldus Birgit Ketele. "We raden aan om het openingsuur van de zaal te respecteren."

Wie hierover meer wil weten, kan terecht in het helpcenter van be•at.