Cavalluna-ambassadrice Manon Claeys opnieuw op het podium in Qatar

Gepubliceerd op do 23.03.2023

Eind februari was het voor Manon Claeys, paralympisch medaillewinnares én trotse ambassadrice van de nieuwste Cavalluna-show, opnieuw showtime. Samen met haar jonge viervoeter Koekie behaalde ze tijdens de grote seizoensopener in Doha maar liefst drie medailles, een zilveren en twee bronzen, in verschillende categorieën in de paradressuur.

Een impressionant resultaat, niet alleen omdat de beste dressuurruiters van de wereld meereden, maar voornamelijk omdat het nog maar Koekie’s tweede keer was in Qatar. Met haar acht jaar is de topper in wording nog groen achter de oren, maar maakt ze wel meteen naam in de Belgische dressuurwereld. Manon heeft echter nog heel wat spannende maanden voor de boeg. Naast haar drukke dressuurseizoen, waar ze hoopt op deze succesvolle weg voort te kunnen gaan, neemt ze aanstaande zaterdag tijdens de première van Cavalluna - ‘Secret of Eternity’ afscheid van haar rol als ambassadeur van de show. Een rol die ze met eer en plezier heeft vervuld de afgelopen maanden.

“Vorig jaar zag ik voor het eerst een show van Cavalluna. Ik was zo aangenaam verrast en zelfs een beetje ontroerd door de mooie band die de ruiters en hun paarden hebben. Het vertrouwen gaat steeds in beide richtingen en dat voel je tot in de zaal. Zo’n symbiose kan je alleen maar bereiken door dag en nacht met je dieren bezig te zijn. We mochten vorig jaar ook een kijkje nemen achter de schermen en daar gaat dat liefdesverhaal tussen mens en dier verder. Ze dragen gewoon heel goed zorg voor elkaar", aldus Manon.

"In het afgelopen jaar mocht ik de naam van Cavalluna uitdragen en mezelf ambassadrice van de show ‘Secret of Eternity’ noemen, een titel die me erg beviel. Op verschillende gelegenheden mocht ik vertellen over de show, maar ook mijn eigen verhaal en expertise delen. Dat daar ruimte voor is, toont dat het hele verhaal draait om de liefde voor de paarden, niet meer en niet minder. Ik ben enorm enthousiast en benieuwd naar de shows van zaterdag en zondag, want ook ik heb hem nog niet eerder gezien. Ik ben helemaal klaar om opnieuw met open mond en hart te kijken naar een prachtig verhaal, verteld door prachtige dieren en mensen.”

‘Secret of Eternity’ is op 25 en 26 maart 2023 te zien in het Sportpaleis.